• Home
  • Blog
  • Sterrenkijkdagen op 3 en 4 maart 2017

Sterrenkijkdagen op 3 en 4 maart 2017

Astra Alteria doet mee aan de landelijke sterrenkijkdagen 2017 met een interessant programma in Ede en Putten op 3 en 4 maart.

 

Kids verrekijkerOok dit jaar zijn er weer Nationale Sterrenkijkdagen. Kom naar Dagactiviteiten Centrum 'In goede Aarde' te Ede of de Gabriëlschool in Putten. Voel je welkom om eens door een telescoop naar objecten aan hemel te kijken! De blikvangers van de avond zijn: de maan, nog enkele dagen voor het eerste kwartier; het sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de jonge sterrenhoop de Pleijaden of Zevengesternte. In de kijker zijn veel meer dan zeven sterren te zien!

Omdat de maan (onze maan) nog jong is, is hij vroeg in de avond zichtbaar en stoort hij later niet. Een goede reden om dit jaar de aandacht eens te vestigen op een aantal deep-sky objecten. Dat zijn bijvoorbeeld de nevels in en rond het sterrenbeeld Orion, de Krabnevel, maar nog veel andere. Over elk van de objecten is ook een heel verhaal te vertellen.

Ook bij niet helder weer is het zeker de moeite waard om één van de avonden te bezoeken. Sterrenvereniging Astra Alteria organiseert namelijk een leuk en leerzaam aanvullend programma: Maak kennis met het programma Stellarium en je hoeft helemaal niet meer naar buiten om de sterrenhemel te leren kennen! Volg een demonstratie over de werking van een telescoop, geniet van een eetbare versie van ons zonnestelsel en aan de hand van het Tellurium (model van de zon, aarde en maan) wordt nu eindelijk eens duidelijk hoe de seizoenen tot stand komen en waarom het eb en vloed is. Ook zijn er doorlopende presentaties over uiteenlopende facetten van ons heelal.

Wintersterrenbeelden

 

Medewerkers en deelnemers van dagactiviteiten Centrum 'In goede Aarde' verzorgen voor een kleine bijdrage de consumpties.

Adres:

Dagactiviteitencentrum 'In Goede Aarde'
Doesburger Molenweg 8, 6718 TR EDE GLD, Nederland

Gabriëlschool,
Kelnarijstraat 40, 3881 CA Putten

Tijdstip van 19.00 tot 22.00 uur (doorlopend programma)

 

AfdrukkenE-mail

Foto van de week

Foto van de week 01
Foto van de week 02
Foto van de week 03
Foto van de week 04
Foto van de week 05
Foto van de week 06

Nieuwsgierig naar het verhaal achter deze foto's? Iedere week stuurt Astra Alteria een foto met iets moois en leerzaams boven je hoofd. Schrijf je (gratis) nu in!