E-mailAfdrukkenExport ICS

Lezing Putten: Klimaatverandering: oorzaak CO2?

Evenement

Lezing Putten: Klimaatverandering: oorzaak CO2?
Titel:
Lezing Putten: Klimaatverandering: oorzaak CO2?
Wanneer:
ma, 27. februari 2017, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Ing. Ap J.H.G. Cloosterman Klimaatverandering: oorzaak CO2?

Er is onder klimaatdeskundigen een interessante discussie gaande welke oorzaken de belangrijkste rol spelen bij de waargenomen veranderingen in het klimaat. Ap Cloosterman verdiept zich als chemicus al jaren in de opwarming van de aarde. T

oegang voor leden van Astra Alteria is gratis. Voor niet-leden kost deze bijzondere avond slechts € 6,-. Parkeren is mogelijk bij het hotel. Iedereen die hierin is geïnteresseerd wordt van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

De Nederlandse klimaatexperts (alarmisten) pleiten voor de invoering van een CO2 (koolstofdioxide)- belasting. Een gemiddeld huishouden produceert 8 ton CO2 per jaar. Er ligt een voorstel om de burger € 100,- per ton CO2 per jaar te laten betalen. Dit komt dus neer op € 800,- per huishouden per jaar.

Dit bedrag is dan nog exclusief de kosten die de burger gaat betalen voor de ontmanteling van kolen- en gascentrales. Ook de subsidie die het Rijk verleent aan windturbines is hierbij niet mee gerekend. Verder zullen producenten hun CO2- heffing doorberekenen naar de consument. De concurrentie positie van Nederland komt hierbij zelfs in het geding en zal zondermeer tot faillissementen leiden. De CO2- rekening die aan de burger wordt gepresenteerd wordt voor vele mensen onbetaalbaar en leidt tot extra armoede.

En wat blijkt nu: De invloed van CO2 als broeikasgas in onze atmosfeer op de opwarming van de Aarde is verwaarloosbaar klein, namelijk 0,2 ⁰C op de 1,2 ⁰C van de totale opwarming sinds het begin van de industriële revolutie medio 18e eeuw. Bovendien heeft een stijging van het CO2- gehalte nog nauwelijks invloed op de opwarming van de Aarde. Het klimaat is zeer wisselvallig en veroorzaakt regionaal grote verschillen. Dit heeft een natuurlijke oorzaak. Het is zelfs zo, dat in de afgelopen 15 tot 18 jaar voor wat betreft de opwarming de gemiddelde wereldtemperatuur niet is toegenomen! Het merendeel van de bevolking inclusief de politiek is niet op de hoogte van de theorie, die alarmisten gebruiken om hun CO2 verhaal te slijten. Dit zijn de zogenaamde volgers of mainstreamers.

  • Klimaatverandering : ja
  • Oorzaak CO2 : neen
  • Natuurlijke oorzaken : ja
  • Andere menselijke oorzaken : ja

De inleider zal bovengenoemde controversiële opvatting aan de hand van duidelijke duidelijke wetenschappelijke theorieën onderbouwen.

Bekijk ook het Interview met de astronoom Prof. dr. Kees de Jager over klimaatverandering:

https://www.youtube.com/watch?v=PXKiifnBtJY


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands