Is mars bewoonbaar?

De planeet Mars spreekt al eeuwen tot de verbeelding, en dat is zo gebleven tot de dag van vandaag. Maar hoever staat de mensheid met het koloniseren van deze rode planeet?

Mars staat best dicht bij de Aarde, en toch is dit een flinke afstand om naar Mars te gaan met mensen om uiteindelijk tot kolonisatie van de planeet over te gaan. Diverse karretjes hebben er al rondgereden, op zoek naar sporen van leven. Diverse naties hebben de uitdrukkelijke wens uitgesproken om over twee decennia mensen op Mars neer te zetten als ware het de Maan. Wat is de status hiervan en wat zullen ze daar aantreffen?

Is dit technologisch mogelijk? Is het de investering waard of is het grootheidswaanzin? Misschien komt er binnen afzienbare tijd een moment dat we wel zullen moeten. Boeiende vragen. Zal
er ooit een astronaut zijn die de woorden van Armstrong zal nazeggen: “Dat is een kleine stap voor een mens, een grote sprong voor de mensheid”?

Maandagavond 9 maart om 20:00 geeft de oud-voorzitter van Astra Alteria, astronoom drs. Robert de Jong een lezing over dit onderwerp.  De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in het Science Café in Ede, Museumplein 3. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00. Parkeren: De Halte 269, Ede, onder supermarkt Hoogvliet. Alternatief voor parkeren (gratis) is het Kuiperplein.
Afdrukken E-mail