• Home
  • Blog
  • Cursus Sterrenkunde in het Marnixcollege

Cursus Sterrenkunde in het Marnixcollege

Wil jij meer weten over sterrenkunde? Geef je dan op voor de cursus 'Inleiding in de sterrenkunde' die in het voorjaar van 2023 wordt gegeven.

Sterrenkunde voor ouders en andere geïnteresseerden,

Wij geloven in het belang van een goede band tussen ouders en school. Die geven we vorm door oudergesprekken te organiseren, ouder-kind-wisseldagen en driehoeksgesprekken. Daarnaast organiseren we af en toe speciale en kortlopende cursussen voor ouders, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van wat hun kinderen leren. Misschien nam u al eens deel aan Latijn of wiskunde voor ouders?

In de komende maanden kunt u deelnemen aan vijf avonden inleiding in de sterrenkunde, georganiseerd in samenwerking met de Sterrenvereniging Astra Alteria. Na een algemene inleiding over sterrenkunde worden de avonden toegespitst op het doen van waarnemingen van de maan. Astra Alteria stelt verrekijkers en eventueel een telescoop ter beschikking om mee naar huis te nemen. Tijdens de avonden wordt over de gedane waarnemingen gepraat.
In onze Marnix Masterclasses zit af en toe een module sterrenkunde en binnenkort bieden we ook onze brugklassers de gelegenheid, samen met belangstellenden uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen en hun ouders, om door een goede telescoop naar de sterren en planeten te komen kijken. Dat gebeurt op een donkere en heldere avond op het sportveld van onze school. Wilt u aan deze avonden deelnemen, geef u dan voor 1 november op voor deze (kosteloze) bijeenkomsten via deze website: www.astraalteria.nl waar een speciale link staat. Robert de Jong en Gerben de Jong zien u graag komen.
De avonden zijn op woensdagen: 08 maart, 29 maart, 19 april, 17 mei en 31 mei. Op deze avonden zijn verschillende fasen van de maan zichtbaar.

Leden en belangstellende van Sterrenvereniging Astra Alteria zijn van harte welkom op deze avonden.


Ook namens Astra Alteria, Josephie Brefeld

Locatie:

Marnix College, Junior Locatie
Prins Bernhardlaan 25
Ede

Hoe laat? Van 20:00u tot 22:00u

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden of aangeven dat u op de hoogte wil worden gehouden:

Aanmeldformulier Cursus Sterrenkunde Marnixcollege 2022

 

 

Afdrukken E-mailadres