Science Café Ede krijgt op 7 maart een vervolg!

Sterrenvereniging Astra Alteria gaat in samenwerking met Red’s Tapas Grill & Bar een vervolg geven aan de eerste succesvolle editie van Science Café Ede!

Het Science Café Ede is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de natuurwetenschap. Voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid is voldoende! In een gezellige en ontspannen sfeer maken we een ontdekkingstocht langs wetenschappelijke onderwerpen waarbij ruimte is voor elke vraag en iedere bijdrage. Samen kennis opdoen en delen en discussiëren om zo onder het genot van een hapje en een drankje een goed gefundeerde mening te vormen.

ScienceCafe2

Op 7 maart is Kerstin Werner onze gast en gaat zij gaat ons vanuit haar passie en expertise deelgenoot maken van de gevolgen van plaattektoniek op onze eigen aarde. We kennen allemaal fenomenen als aardbevingen en vulkanisme. Beide zijn verschijnselen van iets dat veel groter is: Plaattektoniek. Deze natuurkracht is in staat om hele landmassa’s over de aarde te bewegen. Wij denken allemaal dat plaattektoniek iets is dat alléén op Aarde voorkomt. Maar hoe kan de grootste vulkaan in ons zonnestelsel op Mars zitten en waarom is Venus omringt door een dikke atmosfeer vol vulkanische gassen? Maar hebben al die actieve geologische verschijnselen te maken met plaattektoniek of zijn er andere krachten die geologische verschijnselen mogelijk maken? Is plaattektoniek een voorwaarde voor leven? Denk maandagavond mee over deze vragen en wie weet vinden we samen de antwoorden…

Kerstin is als wetenschappelijk lid van de Duitse vulkanologische vereniging actief binnen het Insti-tuut voor vulkaanbiologie.

maxresdefault 1

De avond begint om 19:30 uur en zal worden omlijst door live muziek. Maarten van Veen (www.dereisgenoot.nl) een enthousiast singer- songwriter die prachtige zelfgeschreven songs ten gehore gaat brengen. U kunt voorafgaand genieten van een, door uitbaters Vincent en Ferdinand Nap, speciaal voor het Science Café samen gesteld menu.

De entree voor deze avond is 6 euro. Science Café Ede zal een terugkerend evenement worden. Twee keer per jaar gaat Astra Alteria samen met Red’s Tapas Grill Bar organiseren. Zowel aan de start als halverwege het lezing seizoen!