Afdrukken

Nationale sterrenkijkdagen ook in Ede!

Evenement

Titel:
Nationale sterrenkijkdagen ook in Ede!
Wanneer:
vr, 15. maart 2019, 20:00 h - za, 16. maart 2019, 22:00 h
Locatie:
Dagactiviteiten Centrum In goede aarde - Ede, Gelderland
Categorie:
Open dagen

Omschrijving

Wil jij de sterrenhemel een keer bekijken door een telescoop? Dan kan dat!  Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart worden de Landelijk Sterrenkijkdagen  voor de 43e keer georganiseerd. Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar mee en je bent vanaf 20:00 uur van harte welkom in en rond Dagactiviteitencentrum “In Goede Aarde” aan de Doesburgermolenweg 8, 6718 TR Ede.

Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de maan (een dag na het eerste kwartier), de Pleiaden, de rode planeet Mars en de Orion-nevel.
Ter afwisseling van het waarnemen worden er parallel presentaties gegeven in de (verwarmde) activiteitenruimten van "In Goede Aarde". In het 'Rustpunt' wordt uitleg gegeven over de opbouw van ons Zonnestelsel met een eetbare model daarvan. 

Medewerkers en deelnemers van Dagactiviteiten Centrum 'In Goede Aarde' verzorgen de consumpties. Hiervoor (koffie, thee, limonade, koeken) wordt een kleine bijdrage gevraagd die ten goede komt aan het Dagactiviteitencentrum.

Natuurlijk hopen we op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kun je kennis maken met de sterrenhemel en valt er heel veel te ontdekken! De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Locatie

Locatie:
Dagactiviteiten Centrum In goede aarde - Website
Straat:
Doesburger Molenweg 8
Postcode:
6718 TR
Plaats:
Ede
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands