E-mailAfdrukkenExport ICS

Ledenvergadering Astra Alteria + lezing over de maan

Evenement

Ledenvergadering Astra Alteria + lezing over de maan
Titel:
Ledenvergadering Astra Alteria + lezing over de maan
Wanneer:
ma, 18. maart 2019, 19:30 h - 22:30 h
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing

Omschrijving

De algemene ledenvergadering van Astra Alteria zal plaats vinden op maandagavond 18 maart in Hotel Hof van Putten. Aanvang 19.30 uur. Onder meer is ter bespreking jaarverslag, financieel jaarverslag, begroting, beleidsplan, bestuur aanvulling en onze privacyverklaring. Als u bespreekpunten heeft dan kan dat worden opgenomen. We zullen pogen om de algemene ledenvergadering niet te lang laten uitlopen. Na de pauze is er is er een lezing van Gerben de Jong. De uitnodiging en vergaderstukken zullen tijdig worden toegezonden.

De Maan - Lezing door Gerben de Jong

maan lezing gerbenOver het ontstaan van de maan bestaan vele theorieën. Eén van de laatste is dat een kleine planeet (Thea)  tegen de aarde gebotst is in de begintijd van ons zonnestelsel. De planeet versplinterde en uit de brokstukken zou de maan ontstaan zijn. Er zijn zelfs modellen die twee manen laten ontstaan, een grotere en een kleinere maan. De kleinere is uiteindelijk ingevangen door de grotere maan en “er tegenaan geplakt”. Op dit moment zijn er ook mensen die de overeenkomsten in samenstelling van het oppervlak op de aarde en op de maan verklaren door de aarde van binnen uit een explosie toe te schrijven, waardoor de brokstukken naar buiten zouden zijn geslingerd die later de maan hebben gevormd. Niemand is er bij geweest en het zoeken gaat verder. Ons meest nabije hemellichaam, zo dichtbij en toch nog zo mysterieus! Maar we kunnen in ieder geval allerlei aspecten van de maan die we wel weten bekijken. En we kunnen ook speculeren over de toestand van de aarde als er geen maan zou zijn geweest. Onze eigen maan, daar zouden we toch zoveel mogelijk over te weten moeten komen!?

Gerben de Jong werkt als docent natuurkunde op het Marnix College te Ede. Op het Marnix College en ook op de school waar hij voor het Marnix werkte heeft hij jaarlijks een clubje brugklasleerlingen begeleid die geïnteresseerd waren in sterrenkunde: de Milky Way Club. Gerben hoopt ook na zijn aanstaande pensionering door te gaan met laten zien hoe mooi en vooral wijds de sterrenhemel is.

Zet deze datum in uw agenda en denk op 19:30 met ons mee.


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands