E-mailAfdrukkenExport ICS

Lezing Putten: Invloed van kosmische straling op het klimaat

Evenement

Lezing Putten: Invloed van kosmische straling op het klimaat
Titel:
Lezing Putten: Invloed van kosmische straling op het klimaat
Wanneer:
ma, 29. april 2019, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Een van de factoren welke van invloed is op de klimaatverandering van de Aarde is kosmische straling.
In deze lezing komen de bronnen van kosmische straling aan de orde. Bij de verklaring van het ontstaan en de ontwikkeling van het Heelal heeft men gebruik gemaakt van het mogelijk bestaan van “donkere energie” en “donkere massa”.
Tot nu toe heeft men het bestaan hiervan nog niet echt kunnen aantonen.
Het Amerikaanse Thunderbolts, bestaande uit een diversiteit van wetenschappers, is van mening dat “donkere energie” en “donkere massa” een utopie is en dat het Heelal gevuld is met een plasma van geladen elektrische deeltjes. Dit plasma is in staat om warmte over te brengen en zou op die manier ons klimaat kunnen beïnvloeden.
Een nieuwe theorie. Is deze theorie juist? Oordeel zelf!

Al op de HBS en later op de HTS (Chemie en Chemische Technologie) heeft Ing. Ap J.H.G. Cloosterman  veel belangstelling voor  Kosmografie en Kernfysica. Nadat hij op 68 leeftijd, in 2005, een punt heeft gezet achter zijn werkzame leven heeft hij zich verder verdiept in de Astronomie/Kosmologie door hier veel over te lezen, door cursussen en lezingen bij te wonen en door HOVO colleges te volgen op verschillende universiteiten.

Kosmologie is een onderdeel van de wetenschap Astronomie en houdt zich bezig met het ontstaan en de ontwikkeling van het Heelal. 
Hoewel Astronomie verre van eenvoudig is, werd Ap gegrepen door de grootheid en pracht van het Heelal en heeft hij zich ingezet op zijn verworven kennis te populariseren en begrijpelijk te maken voor een breder publiek. De Aarde is essentieel in ons leven, vandaar dat Ap Cloosterman ook aandacht besteed aan onderwerpen zoals klimaatverandering en duurzame energie.


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands