E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Science Café Ede: De oerknal lariekoek? Vraag het Robert!

Evenement

Science Café Ede: De oerknal lariekoek? Vraag het Robert!
Titel:
Science Café Ede: De oerknal lariekoek? Vraag het Robert!
Wanneer:
ma, 13. januari 2020, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar - EDE GLD
Categorie:
Lezing

Omschrijving

De Oerknal, lariekoek? 

Robert de Jong beantwoord deze en andere vragen...

Als roodverschuiving van sterrenlicht niet gerelateerd is aan het z.g. Doppler effect, zullen we de Oerknaltheorie met andere ogen moeten gaan zien. Niets in de sterrenkunde is zo wezenlijk als de afstandsbepaling. Bijna alle kennis die we opgebouwd hebben over het heelal, staat of valt met de afstand naar het hemelobject van onderzoek. Als je de afstand niet weet, weet je bijvoorbeeld ook niet of het hemelobject in werkelijkheid extreem groot is en daarbij veel licht geeft, of juist andersom. 

In 1921 werd het Doppler effect toegepast bij het opstellen van de ”wet van Hubble” om hiermee kosmologisch grote afstanden te bepalen. Tegelijk is dit tot de dag van vandaag een maat voor de leeftijd van het heelal, maar kan dit zomaar?

Bij ze lezing is veel ruimte voor vragen. Ook over andere onderwerpen binnen de sterrenkunde / kosmologie. Stuur je vraag via onderstaand formulier op. Wie weet wordt jouw vraag behandeld ?

Geef je vraag door aan Robert.Robert de Jong is afgestudeerd sterrenkundige en is één van de grondleggers van Sterrenvereniging Astra Alteria, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Voor Weer en Sterrenkunde. Robert heeft een passie voor sterrenkundige en heeft veel gedaan om deze tak van de wetenschap toegangelijk te maken voor een breed publiek.


Locatie

Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar - Website
Straat:
Museumplein 3
Postcode:
6711NA
Plaats:
EDE GLD
Land:
Netherlands