E-mailAfdrukkenExport ICS

Lezing Putten: Energie-transitie

Titel:
Lezing Putten: Energie-transitie
Wanneer:
ma, 25. januari 2021
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing
Lezing Putten: Energie-transitie

Omschrijving

Energie-transitie

Door Ap Cloosterman


Draagt een overhaaste energietransitie bij aan een vermindering van de opwarming van de Aarde?


De energietransitie is gestart door de benoeming van CO2 als schuldige van de klimaatverandering en dus moeten fossiele brandstoffen het loodje leggen en vervangen worden door duurzame energiebronnen.
Steeds meer professionals zijn tot de conclusie gekomen dat de invloed van CO2 slechts een zeer kleine rol speelt of heeft gespeeld bij de aardse klimaatveranderingen.
Er zijn zeker 17 natuurlijke oorzaken aan te wijzen welke van invloed zijn op ons klimaat.
Onder leiding van Ed Nijpels is er een denktank in het leven geroepen, bestaande uit 5 klimaattafels uit de Nederlandse samenleving.
Een vertegenwoordiging van de Nederlandse burger, klimaatsceptici en voorstanders ven kernenergie zijn uit deze denktank geweerd.
Bovendien werden slechts een beperkt aantal duurzame energiebronnen als mogelijke oplossing meegegeven: zon, wind en biomassa.
Dramatische (foute) uitkomsten uit klimaatmodellen (computermodellen) werden als argumenten gebruikt om een energietransitie door te drukken. Inmiddels is gebleken dat de klimaatomstandigheden op de polen en de oorzaak van de opwarming van het oceaanwater (maar niet door CO2) cruciale factoren blijken te zijn. Het gebruik van houtsnippers (biomassa) als brandstof voor centrales blijkt een enorme miskleun te zijn.
Kolen- en gascentrales voor de opwekking van onze elektriciteitsvoorziening moeten worden gesloten en vervangen worden door windturbines en zonnepanelen.
Zelfs met het plaatsen van enorme hoeveelheden windmolens en zonnepanelen zijn we niet in staat om aan de “just in time” vraag naar elektriciteit te voldoen en wel door de onbetrouwbare wisselende omstandigheden van wind en zon.
De ontwikkelingen op het gebied van veilige kernenergie biedt kansen om in onze energievraag te voorzien.   

Voor meer informatie: https://www.climategate.nl/2020/03/87658/


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands