E-mailAfdrukkenExport ICS

Science Café Ede: Het ronde Universum

Titel:
Science Café Ede: Het ronde Universum
Wanneer:
ma, 9. november 2020, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar - EDE GLD
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Het Ronde Universum

 

door ir. Rob Roodenburg

'Einstein's Speciale relativiteit theorie repareren. Je moet maar durven! Toch is ir. Rob Roodenburg  samen met zijn co-auteurs Frans de Winter en Oscar van Duijn de uitdaging aan gegaan.

Op 30 oktober heeft ir. Rob Roodenburg een lezing gegeven over zijn ‘nieuwe formulering van de natuurkunde die een einde zal maken aan de bezwaren van het huidige model, zoals: geen behoud van energie, geen constante lichtsnelheid en een kosmologische constante die in het leven geroepen is om de versnellende expansie van het universum te verklaren[1]’. In deze lezing heeft hij de volgende vragen proberen te beantwoorden:

  • Is het universum eindig of oneindig?
  • Is het universum open of gesloten?

Wil je de korte samenvatting nog eens nalezen, dan kan dat door op onderstaande link te klikken:

https://www.astraalteria.nl/blog-2/86-het-universum-rond.html

Wil je meer weten over deze bijzondere theorie en of ir. Rob Roodeburg en co schrijvers al voet aan de grond hebben gekregen bij de Wetenschappelijke wereld kom dan op maandag 9 november naar Science Café Ede.

Rob Roodenburg is een TU-ingenieur die al 15 jaar bezig is om Einsteins Relativiteit aan Noethers behoudswetten te koppelen. Samen met 3 andere TU-ingenieurs Frans de Winter, Oscar van Duijn, Maarten Palthe en Maarten Palthe hebben ze een aantal wetenschappelijke theoriën verder ontwikkeld en hierover een aantal boeken geschreven. Op hun website www.loop-doctor.nl vind je meer informatie.

De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in Red’s Tapas Grill & Bar, Museumplein 3, Ede. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria. Niet leden betalen 6 euro. Voor meer informatie zie www.astraalteria.nl

 

[1] https://www.delta.tudelft.nl/article/een-eeuwig-heelal-zonder-zwarte-gaten-big-bang


Locatie

Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar
Straat:
Museumplein 3
Postcode:
6711NA
Plaats:
EDE GLD
Land:
Netherlands