Afdrukken

Lezing Putten: Het mechanisme van Antikythera

Titel:
Lezing Putten: Het mechanisme van Antikythera
Wanneer:
ma, 25. oktober 2021, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Het Mechanisme van Antikhytera

Saskia Okkerman

Maandagavond 25 oktober 2021 organiseert de sterrenvereniging Astra Alteria de lezing  “Het Mechanisme van Antikhytera”. De lezing wordt verzorgd door sterrekundestudente mw. Saskia Okkerman. De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in de Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14, Putten.  De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00.

Vlakbij het Griekse eiland Antikythera vonden sponsduikers in 1901 een gezonken schip dat beladen was met kunstschatten. De lading bevatte echter ook één van de meest intrigerende archeologische vondsten uit de Griekse Oudheid van de afgelopen eeuw: het Antikythera mechanisme. Het bevat op elkaar afgestemde tandwielen die gezamenlijk een mechanische weergave van de toen bekende hemel vormen. Men was in de oudheid hiermee in staat om posities  van de Maan en de planeten op elk moment van het jaar vast te stellen. Het is daarmee te beschouwen als de allereerste analoge computer, ontworpen vér voor onze jaartelling!

Saskia Okkerman is een oud-leerling van het Marnix College in Ede en studeert momenteel natuur- en sterrenkunde op de universiteit van Nijmegen.

Voor niet leden is de toegang €6.

https://www.astraalteria.nl/blog-2/97-het-mechanisme-van-antihythera.html

 


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands