E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Online lezing: Exoplaneten

Titel:
Online lezing: Exoplaneten
Wanneer:
ma, 11. januari 2021, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Online
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Exoplaneten

door Robert de Jong

De Aarde is de thuisbasis van het leven in het universum. Buiten de Aarde is er nooit leven gevonden in het zonnestelsel met zijn 8 planeten en 170 manen. Ook verder in het heelal is nooit leven gevonden, wetende dat er in het zichtbare deel van het heelal 10000 miljard x miljard sterren bestaan, en elke ster naar grote waarschijnlijkheid ook gemiddeld 1 planeet heeft. Dat kietelt onze fantasie.
 
De laatste decennia is het inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Zon en de werelden in het zonnestelsel groter geworden. Hiervoor is ons zonnestelsel onderzocht, maar ook de verschillen tussen de onze en planetenstelsels om andere sterren dan de Zon. We weten nu dat ons zonnestelsel enerzijds niet uniek is, maar anderszijds ook wel uniek is. Is dat gunstig om ooit wel een teken van leven in het universum te vinden?

Robert de Jong studeerde sterrenkunde in Utrecht, en is mede-oprichter, oud-voorzitter en erelid van sterrenvereniging Astra Alteria.

Op maandag 11 januari a.s. kun u zich vanaf 19.45 uur kunt u zich via onderstaande link aanmelden. Dit kan via laptop, smartphone of tablet (met camera).

Deelnemen aan de online lezing van Astra Alteria

Er zal dan een scherm verschijnen met de vraag hoe u wilt deelnemen. Ons advies is om de app de downloaden en te installeren. Na het downloaden en installeren kunt u uw naam opgeven en deelnemen aan de online lezing (eventueel opnieuw op de link klikken). Vergeet niet te klikken op de groene button 'nu deelnemen'. Voor eventuele vragen kunt u bellen (06 41476474).of contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie

Locatie:
Online
Land:
Netherlands

Omschrijving

De lezing wordt online gegeven.