E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Perseïden BBQ

Titel:
Perseïden BBQ
Wanneer:
do, 12. augustus 2021, 17:00 h - 23:59 h
Locatie:
Jan & Ellen Hoogendoorn - Kootwijkerbroek, Gelderland
Categorie:
Waarnemen

OmschrijvingOok dit jaar organiseert Astra Alteria de jaarlijkse Perseïden BBQ. We zijn van harte welkom bij Jan en Ellen Hoogendoorn in Kootwijkerbroek voor een gezellige BBQ en het waarnemen van 'vallende sterren'.  De avond zal op donderdag 12 augustus om 17:00 starten. 

BBQ
Wanneer de eerste vakantieverhalen zijn uitgewisseld en de BBQ’s rond 17:30 lekker op temperatuur beginnen te komen kunnen we gaan genieten van zelf meegebracht (vegetarisch) vlees of groenten. Je kun ook iets meenemen voor de gezamenlijke tafel. Denk hierbij aan een heerlijke salade eigen gemaakte Tzaziki. Astra Alteria zal zorgen voor borden, bestek, stokbrood en sauzen. Jan en Ellen hebben voldoende tafels en stoelen die we kunnen gebruiken. Maar als je zelf een (lig)stoel hebt die je later op de avond ook kunt gebruiken voor het waarnemen van de perseïden, neem die dan gerust mee.

Na de BBQ is het tijd voor een presentatie en een uitleg over het waarnemen van de meteoren . Maar het is ook de mogelijkheid om zelf iets te vertellen over je telescoop, je (nieuwe) fototoestel en de technieken die je hebt aangeleerd om sterren te fotograferen of
om vragen te stellen over een onderwerp waar je meer van wilt weten. Je staat soms verstelt welke kennis binnen de vereniging aanwezig is.

Waarnemen Perseïden
Als het rond 22:00 donker en helder genoeg is gaan we gezamenlijk de vallende sterren waarnemen. De omstandigheden zijn dit jaar vrij gunstig met een maan die nog niet zijn eerste kwartier heeft bereikt. Op het hoogtepunt zijn er misschien wel 69 meteoren te zien. Daarvoor moeten we wel laat opblijven, hoe laat in de avond (nacht) hoe meer! Meteoren waarnemen kan zonder speciale instrumenten, een ligstoel en warme(!) kleding zijn voldoende.

Bron en meer info: http://hemel.waarnemen.com/meteoorzwermen/Perseiden_2021.html

Alle leden van Astra Alteria, maar ook introducees zijn van harte welkom! Laat via onderstaande link weten of je komt! Opgeven Perseïden BBQ. In de week voor de BBQ zullen we een reminder sturen.

Adres BBQ
Jan en Ellen Hoogendoorn
Esvelderweg  5
Kootwijkerbroek

 


Locatie

Locatie:
Jan & Ellen Hoogendoorn
Straat:
Esvelderweg 5
Postcode:
3774 PC
Plaats:
Kootwijkerbroek
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands