E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Online Lezing: klimaatverandering en broeikasgassen

Titel:
Online Lezing: klimaatverandering en broeikasgassen
Wanneer:
ma, 20. september 2021, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Online
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Beste leden en belangstellenden van Astra Alteria,


Het lijkt erop dat veel van de lezingen dit jaar weer op locatie kunnen plaats vinden. We starten dit seizoen echter met een online lezing van onze voorzitter Gerben de Jong. We nodigen u daarom van harte uit om op maandagavond 20 september deel te nemen aan de online lezing.

Klimaatverandering en broeikasgassen.

Op de vragen die de laatste tijd aan de orde zijn geweest hoeven we niet meer naar het antwoord te raden:

  • Is het klimaat aan het veranderen?
  • Hebben eventuele veranderingen te maken met het menselijke handelen?

Het antwoord op de beide vragen is: “Ja, het is begonnen!”


Overstromingen door zware regenval, bosbranden, uitdroging van bepaalde gebieden, afsmelten van de poolijskappen, het vrijkomen van methaan door het ontdooien van de permafrost in Siberië: het zijn allemaal tekens dat het klimaat aan het veranderen is. Nu zijn er altijd wel bosbranden, overstromingen, variaties in de poolijsmassa  en droge perioden geweest, maar algemeen is de reactie van de mensen bij wie dit allemaal gebeurt: “dit hebben we nog nooit meegemaakt!”
Misschien tijd om eens wat nauwkeuriger te kijken naar wat er allemaal invloed heeft op ons klimaat en wat we er zelf mee aan het doen zijn.
Maandag 20 september om 20.00 uur via Star Leaf zal ik proberen het nodige licht op deze zaak te werpen.Gerben de jong is voorzitter van Sterrenvereniging Astra Alteria en heeft als docent natuurkunde op het Marnix College te Ede gewerkt. Op het Marnix College en ook op de school waar hij voor het Marnix werkte heeft hij jaarlijks een clubje brugklasleerlingen begeleid die geïnteresseerd waren in sterrenkunde: de Milky Way Club. Gerben wil ons graag laten zien hoe mooi en vooral wijds de sterrenhemel is.

Op maandag 20 september a.s. kun u zich vanaf 19.45 uur kunt u zich via onderstaande link aanmelden. Dit kan via laptop of tablet (met camera) of eventueel met een smartphone. Omdat de presentatie wordt gedeeld wordt een device met groot scherm (laptop / tablet) geadviseerd.

Deelnemen aan de online lezing van Astra Alteria

Er zal dan een scherm verschijnen met de vraag hoe u wilt deelnemen. Ons advies is om de app de downloaden en te installeren. Na het downloaden en installeren kunt u uw naam opgeven en deelnemen aan de online lezing (eventueel opnieuw op de link klikken). Vergeet niet te klikken op de groene button 'nu deelnemen'. Voor eventuele vragen kunt u bellen (06 41476474) of contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie

Locatie:
Online
Land:
Netherlands

Omschrijving

De lezing wordt online gegeven.