Afdrukken

Lezing Ede: De wetten van Kepler

Titel:
Lezing Ede: De wetten van Kepler
Wanneer:
ma, 10. januari 2022, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Marnix College, Junior Locatie - Ede, Gelderland
Categorie:
Lezing

Omschrijving

De Wetten van Kepler

door Han Zuilhof en Gerben de Jong

De wetten van Kepler zijn drie natuurkundige wetten, die de baan en beweging van een hemellichaam om een ander hemellichaam beschrijven in het tweelichamenprobleem

De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00. Coronabewijs /QR-code verplicht.

Gerben de jong is voorzitter van Sterrenvereniging Astra Alteria en heeft als docent natuurkunde op het Marnix College te Ede gewerkt. Op het Marnix College en ook op de school waar hij voor het Marnix werkte heeft hij jaarlijks een clubje brugklasleerlingen begeleid die geïnteresseerd waren in sterrenkunde: de Milky Way Club. Gerben wil ons graag laten zien hoe mooi en vooral wijds de sterrenhemel is.

Prof. Han Zuilhof is lid van Astra Alteria en doet in zijn dagelijks leven onderzoek naar chemische structuren. Als specialist in de organische chemie en bio nanotechnologie heeft hij vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. In zijn vrije tijd zoekt hij met zijn ‘Celestron Evolution 9.25 met een Televue 21 mm 100 graden’ (makkelijke ijking, heel goede go-to) lens de hemel af en komt hij graag terug bij favoriete objecten, de bolvormige sterhopen.


Locatie

Locatie:
Marnix College, Junior Locatie
Straat:
Prins Bernhardlaan 25
Postcode:
6713 MA
Plaats:
Ede
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands
Marnix College, Junior Locatie