Cursus sterrenkunde

Astra Alteria organiseert in 2016 wederom (in Putten) een tweetal cursussen Sterrenkunde. Een speciale cursus voor de bovenbouw van de basisschool (8-12 jaar) en een cursus voor volwassen (12+). 

 potw1636a

STERRENKUNDE VOOR JONGEREN

In oktober 2016, start er weer een cursus Sterrenkunde voor jongeren uit de bovenbouw van de basisscholen (8-12 jaar). Deze cursus wordt georganiseerd door Sterrenvereniging Astra Alteria in samenwerking met Stichting Natuur-& MilieuPlatform Ermelo. Wil je meer willen weten over onze zon, ons zonnestelsel, de planeten, sterrenbeelden, kometen, het heelal enz.? Wil je ook op een heldere avond, door een grote telescoop naar de maan, de planeten, de sterrenbeelden en andere bijzonderheden aan de sterrenhemel kijken?

Bij de cursus ontvang je ook een eenvoudige sterrenschijf, waarmee je leert de actuele sterrenbeelden te vinden.

De cursus is steeds op dinsdagavond, de eerste avond is op dinsdag 4 oktober, daarna op 11 oktober, 25 oktober, 1 november, 8 november en op 15 november. Lijkt je dit leuk meld je dan alvast aan voor deze cursus.

De cursus duurt 6 avonden, en is steeds van 19.00 tot 20.00 uur en wordt gegeven in de Witte Heide aan de Kerklaan 5a, 3851 JV te Ermelo.

De hele cursus kost slechts 12,50 euro, er kunnen maximaal 10 jongeren meedoen aan de cursus. Bij meer aanmeldingen kom je op een wachtlijst en start er zo mogelijk nog een cursus in januari 2017.

STERRENKUNDE VOOR VOLWASSENEN

Ook in 2016, start er weer een cursus Sterrenkunde voor volwassenen. Deze cursus wordt georganiseerd door Sterrenvereniging Astra Alteria in samenwerking met Stichting Natuur-& MilieuPlatform Ermelo. De cursus is met name bedoeld voor volwassenen die weinig of geen kennis hebben van sterrenkunde. Wilt u meer willen weten over onze zon, ons zonnestelsel, de planeten, sterrenbeelden, kometen, het heelal enz.? Wilt u ook op een heldere avond, door een grote telescoop naar de maan, de planeten, de sterrenbeelden en andere bijzonderheden aan de sterrenhemel kijken?

Met een eenvoudige sterrenschijf, die bij deze cursus inbegrepen is, leert u de actuele sterrenbeelden te vinden en te herkennen? De cursus duurt 4 avonden, en is steeds op een donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur, en wordt gegeven in de Witte Heide aan de Kerklaan 5a, 3851 JV te Ermelo. De cursus kost 12,50 euro, er kunnen maximaal 10 personen meedoen aan de cursus.

Lijkt u dit wat, geeft u zich dan op voor deze cursus. De cursusdatums zijn donderdag 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober en 3 november. Bij meer aanmeldingen komt u op een wachtlijst en start er zo mogelijk nog een cursus in januari 2017.

Als u belangstelling hebt, vragen hebt, of lid wilt worden van de sterrenvereniging kunt u contact opnemen met Kees Witteveen, van sterrenvereniging Astra Alteria, Prins Hendrikweg 12, 3881 GD Putten. Tel. 0341-556967 of willyenkees@planet.nl