Sterrenkijken door een Telescoop!

Wil jij de sterrenhemel een keer bekijken door een telescoop? Dan kan dat! 


Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari worden de Landelijk Sterrenkijkdagen voor de 44e keer georganiseerd. 
Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar weer mee op twee locaties. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom op één van onderstaande locaties:
  • Gabriëlschool, Kelnarijstraat 40, 3881 CC te Putten.
  • Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde, Doesburger Molenweg 8, 6718 TR Ede

Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de Maan (een paar dagen voor Eerste Kwartier, dus mooi als een schijfje te zien), de Planeet Venus, de Pleiaden (een open sterrenhoop) en de Orion-nevel. Sterren en sterrenbeelden zullen met een laserpointer worden getoond en benoemd.

Ook binnen kun je de sterrenhemel bekijken met het programma Stellarium en is er een videopresentatie te zien van de sterrenhemel. Op de locatie in Putten zal er met een Tellurium zal worden getoond hoe het komt dat we op aarde seizoenen hebben. Ook zal er uitleg gegeven worden over de melkweg en maak je kennis met het “eetbare” zonnestelsel. Ook in Ede zijn diverse presentaties en kun je uitleg krijgen over de verschillende instrumenten (telescoop, verrekijker, het blote oog) die je kunt gebruiken om de sterrenhemel waar te nemen. Bij de informatietafel kun je terecht voor al je vragen en krijg je een vragenlijst (quiz) mee, zodat je op interactieve wijze ons universum leert kennen. 

Natuurlijk hopen we op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kun je binnen kennis maken met de sterrenhemel en valt er heel veel te ontdekken.

De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Vul ons het contactformulier in voor aanvullende informatie.

Educatie kleur