Perseïden BBQ 2020

Na een aantal regenachtige dagen waren de omstandigheden op woensdag 12 augustus ideaal voor een feestelijke editie van de Perseïden BBQ.

Ondanks de voorzorgmaatregelingen die getroffen moesten worden vanwege Corona waren er genoeg redenen voor een feestje.
In de 1e plaats werden oud-voorzitter drs. Robert de Jong uit Barneveld en Jan Pauw uit Putten gehuldigd als Ereleden van Sterrenvereniging Astra Alteria. Uit handen van de voorzitter ontvingen zij een bloemetje en een prachtige oorkonde.
Er was ook een jarige, Michel Jochems, en hij kreeg een leuk cadeau in de vorm van een pocket over de toekomst (R.I.P.) van ons heelal. Jan en Ellen Hoogendoorn kregen oog een bloemetje als dank voor de gastvrijheid.
Na de gezellige BBQ verzorgde Gert Gerbrands een introductie over het fotograferen van de sterren, kometen en andere objecten in de sterrenhemel. Ook gaf hij een uitleg over het waarnemen van de Perseïden. Daarna was het hoog tijd om de te gaan waarnemen. Jan Hoogendoorn installeerde zijn prachtige mobiele telescoop en bracht, ondanks dat we soms even werden gehinderd door laaghangende bewolking, zowel Jupiter als Saturnus prachtig in beeld.
Om 23:15 startte het gezamenlijk waarnemen van de Perseïden. Met 30 waarnemingen in drie kwartier zorgden de Perseïden voor een prachtige afsluiting van de avond.

Woensdag 12 augustus, 23:15 – 0:00

Ereleden drs. Robert de Jong uit Barneveld (staand) en Jan Pauw uit Putten (links van hem zittend).

Jan Pauw met zijn oorkonde

 

Robert toont zijn oorkonde.

 

Ellen Hoogendoorn ontvangt een bloemetje vanwege de gastvrijheid van de familie Hoogendoorn.

Gert Gerbrands verzorgde een boeiende introductie over het fotograveren van de sterrenhemel.